PASAULINĖ DIENA BE TABAKO

Kasmet, gegužės 31 dieną, Pasaulio sveikatos organizacija (toliau – PSO) ir jos partneriai mini Pasaulinę dieną be tabako. Jos metu atkreipiamas visuomenės dėmesys į rūkymo žalą sveikatai bei kitas su tabako ir tabako gaminių vartojimu susijusias rizikas, taip pat, viešai palaikomos iniciatyvos, susijusios su tabako ir tabako gaminių vartojimo mažinimu.

2019 m. Pasaulinės dienos be tabako tema – tabako sukeliami padariniai plaučiams. Šiais metais PSO siekia didinti visuomenės informuotumą apie neigiamą tabako poveikį plaučiams (nuo vėžio iki lėtinių kvėpavimo sistemos sutrikimų) bei plaučių funkcijos svarbą žmonių sveikatai ir gerovei.

Pasaulinės dienos be tabako kampanija – kvietimas imtis veiksmų, skatinant taikyti veiksmingą politiką, nukreiptą į tabako vartojimo mažinimą, įtraukiant įvairius sektorius. Prie pasaulio be tabako kūrimo, atsisakant žalingo įpročio ar ieškant pagalbos metant rūkyti, gali prisidėti kiekvienas pilietis.

Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamentas kviečia paminėti Pasaulinę dieną be tabako, susipažinti su informacija apie tabako keliamą grėsmę, platinant PSO informacinę medžiagą bei apsilankant jų sukurtoje interneto svetainėje www.nerukysiu.lt, motyvuojančioje nerūkyti, o rūkančius asmenis atsisakyti šio žalingo įpročio.

Daugiau informacijos apie Pasaulinę dieną be tabako ir susipažinti su informacija apie tabako keliamą grėsmę galite čia.

Close Menu
Pakeisti teksto dydį
Pakeisti spalvų kontrastą