Vilniaus miesto pradinių klasių mokinių konferencija „Laimingos šeimos formulė?“

2019 m. gegužės 15 dieną Vilniaus Žygimanto Augusto pagrindinėje mokykloje  vyko Vilniaus miesto pradinių klasių mokinių konferencija „LAIMINGOS ŠEIMOS FORMULĖ“. Ši konferencija buvo skirta Tarptautinei šeimos dienai paminėti. Konferenciją organizavo Vilniaus pedagoginė psichologinė tarnyba, Vilniaus Žygimanto Augusto pagrindinė mokykla ir Vilniaus miesto socialinių pedagogų metodinis būrelis.

Konferencijos tikslas – išanalizuoti laimingos šeimos formulės reikšmę ir prasmę, padėti vaikams suprasti artimų žmonių svarbą ir jų įtaką mūsų gyvenimui, skatinant pradinių klasių mokinius pasidalinti savo įžvalgomis, nuomone, kas šių dienų vaikui yra laiminga šeima.

Mokiniai šoko, dainavo, vaidino, sekė pasakas, deklamavo eilėraščius ir gražiausias mintis skyrė šeimai. Vilniaus Žygimanto Augusto pagrindinės mokyklos mokiniai pristatė pranešimus : „Aš esu VAIKAS“, „Labai graži pasaka apie šeimą“, „Laiminga šeima“, „Kaip gandrai laimę nešė“.  Vilniaus Žemynos progimnazijos atstovai  dalinosi mintimis apie šeimos svarbą vaikų gyvenime pristatydami pranešimą „Aš myliu savo šeimą“ ir demonstruodami atsineštus savo šeimos piešinius .  Vilniaus Antano Vienuolio progimnazijos mokinės vaidino situacijas, kaip elgiasi vaikai ir kokie dalykai kartais pamirštami, bet yra labai labai svarbūs, jų pranešimas – „Balionėlio teorija“.

II –oje konferencijos dalyje vaikai atliko kūrybines užduotis. Kiekvienas gamino oro balioną –  kūrė savo Laimingos šeimos formulę, surašydami jiems pačius svarbiausius dalykus šeimoje. Renginio pabaigoje mokiniai atliko dar vieną užduotį, kurioje surašė savo pastebėjimus:  ką šio renginio metu sužinojo svarbaus, kaip jautėsi, ką norėtų papasakoti kitiems, ką palinkėtų vieni kitiems.
Dėkojame visiems dalyviams už šiltus, nuoširdžius, meniškus, jautrius, išsamius, kūrybiškus pranešimus ir aktyvų įsitraukimą atliekant kūrybines užduotis.  Dėkojame mokyklos bendruomenei ir socialiniams partneriams, padėjusiems šiai konferencijai įvykti.

Close Menu
Pakeisti teksto dydį
Pakeisti spalvų kontrastą